SILVA CELL – rodkassette system

Rodkassette system til optimering af vækst i bymiljø

Vores rodkassette Silva Cell system skaber innovative løsninger, der sikrer optimale vækstbetingelser under svære forhold. Vi har gennemtestet vores system, som fornyer samfundet gennem nytænkning og løser en hyppig problematik i forhold til optimal vækst af træer i byerne. Her kan du læse præcis hvilken forskel vores rodkassette gør. Har du brug for råd og vejledning, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi er altid klar til at hjælpe med svar på dine spørgsmål – vores erfaring kan vise sig at have flere fordele end du tror.

stil spørgsmål og få et hurtigt svar

Nyheder og spændende information fra Mattle

Tilmeld nyhedsbrev

Et underjordisk plantebed

Stor jordvolumen og god jordkvalitet er nøglen til sund vækst. Derfor er det essentielt at give træer rigelig sund og løs muldjord at vokse i. Det store problem med træer i byerne er, at der også skal tages hensyn til vandledninger, kloakeringen og belægninger. For at tilbyde så megen god jord som muligt, falder valget oftest på at installere et underjordisk plantebed.

Et underjordisk plantebed åbner op for muligheden for at få funktionelle, værdifulde og flotte træer i byområder.

Rodkassetten sikre uforstyrret vækst

Træerne vokser uforstyrret op til gavn for omgivelserne – uden at ødelægge belægningerne.

Silva Cell er et system, som bliver anvendt overalt i verden. Med denne form for underjordisk plantebedsystem, som kun kræver lidt plads over jorden, bliver der skabt rum og ideelle vækstbetingelser til træer i byområder.

Det innovative rodkassette system skaber store underjordiske plantebede, med optimale forhold for trærødderne. Således kan byens træer udvikle sig til store sunde træer, der kan opnå en høj alder. Silva Cell indeholder samtidig et effektivt vandreservoir med stor kapacitet.

Silva Cell er resultatet af gennemtænkt ingeniørarbejde og har gennemgået en række intensive FEA, laboratorie- og felttests. Med mere end 300 installationer i 9 forskellige lande, er vi sikre på at vi er forberedte på alle problemstillinger og tilhørende løsningsmuligheder som findes.

Målinger på tilvæksten af træer i Silva Cell i Danmark, viser en i alle installationer, som er en helt ekstraordinær tilvækst. Det betyder at der for det første er en mere sikker plantestart. Dernæst følger alle afledte effekter af hurtig tilvækst, såsom: investerings tilbagebetalingstid, klimatilpasningsfordele, større rensning af luften, ejendomsværdistigninger, og ganske basalt træets egen værdi.

Vores Silva Cell er et produkt, men også et system. Hver enkelte rodkassette installation har sine egne unikke karakteristika, heriblandt  jordbund, træartsvalg, hydrologi, klima, trafikbelastning og lignende,  som har indflydelse på det endelige design.

For at opnå det bedste resultat med dette system, bør alle forhold tages i betragtning og gennemtænkes tidligt i designfasen. Vores team af teknikere er klar til at hjælpe med denne proces.

Størrelser2006328_016lo_resC

Ramme: 40(h) x 60(b) x 120(l) cm

Dæksel: 5(h) x 60(b) x 120(l) cm

Silva Cell egenskaber:

– Nem og hurtig installering (få arbejdstimer)

– Vandkapacitet fra +/- 22 % til 25 %

– Meget fleksibel i brug, da rammerne ikke behøver at blive sammenkoblet

– Let, hurtig og arbejdsvenlig installering

– Meget høj bæreevne, mulighed for højeste trafikbelastning

– Maksimalt akseltryk: 14.500 kg

– Lang levetid (mindst 100 år)

Materiale:

Glasfiber forstærket polypropylen (PP),

100 % genanvendelig

 

Test Resultater

Silva Cell har en bæreevne på op til hele 14.500kg akseltryk.

Det svarer til at kunne bære en mindre lastbil. Følgende tabel viser forskellige bærelagstykkelser ved forskellige belægningstyper. Samtidig repræsenterer den vores standard produkt detaljer og specifikationer. Bæreevnen kan øges ved større indbygningsdybde, men i sådanne tilfælde SKAL der foretages nye styrkeberegninger.