Regnvandshåndtering med træer

Kontrolleret NEDSIVNING AF REGNVAND til træer, buske, grønt og jorder

Vores regnvandsløsning til træer sikrer stærke og stabile underlag for belægninger. Samtidig sikrer løsningen optimale vækstbetingelser og maksimal tilvækst, mens træerne bliver forsynet med rigeligt med vandoptag og fordampning. Belægningerne bliver desuden beskyttet mod rodskader.

Træer, buske, grønt og jorder indgår i det naturlige vandkredsløb, og har gjort det længe før vi mennesker blev skabt. Derfor er det oplagt at anvende de naturlige processer i dette kredsløb ved hjælp af en Klimasikring.

Træerne kan optage 42-72 % af det vand, vi leder til det. Herudover fungerer muld og substrater som forsinkelse på vandet, samtidig med at det filtrerer for forurenende stoffer. Derfor er vores installationer til regnvandshåndtering med træer designet til at tilbageholde store mængder vand, til stor gavn for planterne.

Idet vi finder det altafgørende at benytte os af vores naturlige ressourcer, er vandet kernen i enhver konstruktion vi skaber.

Vore løsninger tager vandet, hvor det falder, og størstedelen anvendes her. Opsamlingen, tilledning og opmagasinering foregår på forskellig vis, alt efter kundens ønsker og behov. Da der er en række specifikke faktorer, der spiller ind på enhver installation, sørger vi for at skræddersy den præcis efter det behov, installationen skal opfylde for kunden.

Vi sørger for, at vandhåndteringen og væksten passer til det miljø, systemet bliver implementeret i.

Løsninger

De funktionelle grønne løsninger anvender de naturlige processer og egenskaber i jord og substrater til vandhåndtering og vækstoptimering i kombination. Samtidig anvendes de til styring og opmagasinering for senere anvendelse gennem kapillær vanding.

Her ses en række eksempler på løsningsmodeller, som alle naturligvis kan skaleres eller tilpasses til netop jeres behov.

Vidste du:

I år 2100 kan sommeren på den nordlige halvkugle vare et halvt år

Det gør det endnu mere interessant at “gemme” regnvandet til vanding af træer og urter i byerne. At kunne udjævne forskellen mellem skybrud og tørkeperioder.

Om næsten 80 år kan klimaforandringerne have skabt helt nye forhold for årstiderne på Jorden. Ifølge et nyt studie, der er publiceret i Geophysical Research Letters, bliver sommeren længere og længere på den nordlige halvkugle, og i år 2100 kan somrene vare op til et halvt år. Det skriver American Geophysical Union (AGU) i en pressemeddelelse.

Kilde: Videnskab.dk

De fire sæsoner i 1952

De fire sæsoner i 2011

De fire sæsoner i 2100

Skal I have bytræer med sikkerhed for vækst?

Træer plantet i bynære omgivelser som veje, pladser og bebyggelse og som er i skarp konkurrence med byens øvrige funktioner, kan benævnes bytræer.

De plantes for at skabe skygge, danne rum og for at give blød frodighed og vækst ind i vore byers hårde overflader.

Skovfogedens Bytræer planter vores bytræer med det formål, at de vokser optimalt og derved danner mest muligt ved og løv, så de kan udnytte deres potentiale fuldt ud.

Vi er altid klar til at hjælpe med svar på dine spørgsmål – vores erfaring kan vise sig at have flere fordele end du tror.

Kontakt os

Nyheder og spændende information fra Mattle

Tilmeld nyhedsbrev