PERMEABEL BÆRELAG OG BELÆGNING

Permeabel bærelag er en vandgennemtrængelig overflade der anvendes som fundament til en parmeabel belægning. Det kan være til vej-opbygning, parkeringspladser, gangarealer og cykelstier.

Mattle tilbyder solid viden om og erfaring med projektering og dimensionering af permabel bærelæg.

Med en særlig effektiv sammensætning af kvalitetsprodukter og enheder skabes et permeabel bærelag med en ekstra stabil og stærk opbygning – en konstruktion der er egnet til  en stor vandvolumen. Byggehøjdener er variabel afhængig af trafik-klasse og vandmængde der ønskes håndteret.

Permeabel bærelag
Mattle tilbyder rådgivning og løsninger til
 • Ingeniøre
 • Byplanlæggere
 • Entreprenører
 • Landskabsarkitekter
 • Spildevandsingeniøre
 • Vejingeniør
 • Have og park ingeniøre, og
 • Skov og landskabsingeniør.

 • <h4 class='av_iconlist_title iconlist_title av_inherit_color ' itemprop="headline" style='color:#666666; '>Vi er garant for kvalitet gennem nytænkning og innovative løsninger

  Mattle går aldrig på kompromis med den kvalitet som er skræddersyet præcis til projektets behov og tilpasset til miljøet det opbygges i.

 • <h4 class='av_iconlist_title iconlist_title av_inherit_color ' itemprop="headline" style='color:#666666; '>Stil spørgsmål om Permeabel belægning

  Mattle er altid klar til at hjælpe med svar på dine spørgsmål. Vores erfaring kan vise sig at have flere fordele end du tror.

Hvad er et permeabel bærelag?

Et permeabel bærelag sikrer at regnvand fra en permeabel belægning kan sive væk dermed ikke skabe overfladevand i befærdede områder.

eksempel på permeabel bærelag

eksempel på permeabel bærelag

Hvor anvendes permeabel bærelag?

Man kan med fordel anvende permeabel bærelag som et effektivt supplement til en permeabel overflade og de steder ved der kan være en risiko for oversvømmelse efter et større regnfald.

Det er relevant at overveje et permeable bærelag som et supplement til afledning til afvanding på steder, hvor et eksisterende system ikke har den kapacitet til at fremtidens forventelige mængder af nedbør.

 • parkeringspladser
 • gangarealer
 • sti-systemer
En effektiv permeabel løsning har en række fordele
 • Nedsivning er en økonomisk attraktiv løsning
 • Sammen med en permeabel belægning har bærelaget en støjreducerende effekt
 • Regnvand der siver igennem bærelaget belaster ikke eksisterende kloaksystemer
Hvordan gør man?

Man kan med fordel overveje at opbygge et permeabel børelag med et produkt som Tencate Accorder

Christian er en behagelig og troværdig samarbejdspartner! Jeg kan varmt anbefale Christian

Ole Eskildsenprojektleder hos Jørgen Lund Frederiksen

Opbygning af permeabel bærelag med geotextil

Med et geonet kan man opbygge det ideelle permeabel bærelag til mange typer af landskabs- og anlægsprojekter. Med et fleksibelt geonet til  stabilisering, der fyldes med eks. knust sten, grus eller sand (el. andet mineral fyld) får man en struktur med en ideel overflade der er særdeles velegnet til stier og parkeringspladser. Men også til andre typer af landskabs- og anlægsprojekter.

Når der anvendes et særlig 3 dimensionelt geonet til opbygning af bærelag, så forhindrer man også en nedsynkning og sporkøring af overflader: Ligeledes forhindrer man at bærelaget vandrer. Det løse fyld i kombination med det 3 dimensionelle geonet giver en konstruktion som er fuld permeabel.

Opbygning af bærelag med et 3 dimensionelt geotextil giver i de fleste tilfælde mulighed for at anvende eksisterende overflade. Man sænker omkostningerne med minimal eller ingen gravearbejde. Geotextil i et stærkt letvægtsmateriale er let at transportere og håndtere, og selvfølgelig 100% genanvendelig.

CASE

Permeabel belægning til sti-system

VIDEN OG DOKUMENTATION
Vejdirektoratet har i 2015 udgivet dette skriv
om permeabel belægninger

Vand trænger igennem Stenmix, Accorder og Geotextil

Permeable bærelag består af stenmix, accorder og , geotextil. Tilsammen sikrer stærk vand-håndterende opbygning med lang levetid.

Celler den 3dimensionelle geotextil fyldes med eks. EcoBase A5 stenmix, som låser sig sammen og yderligere bindes gennem kalkindholdet i mixen.

Dette system kaldes for Aquabase. Stenene kan ikke bevæge sig i cellerne og låser sig sammen.

Hulrummet i stenene udgør ca. 35%, og forhindrer kapillært vand i at stige op, og gør det muligt for vand at bevæge sig frit igennem sten og celler.

Systemet sikrer en fri bevægelse af vand og kan dimensioneres til alle trafikklasser. Derudover kan AquaBase opbygningen kombineres med vore andre produkter og løsningsmodeller, afhængig af kundens behov og ønsker.

Vandgennemtrængelig Permeabel belægning, her vist med græsarmering

Permeabel bærelag brugt på parkeringsplads

Video
Permeabel belægninger til veje

Optimering af LAR-projekter

Den stærke kombination af materialer gør os i stand til at optimere LAR-projekter. Både i forhold til LAR i sig selv, men også i forhold til optimering af styrke, vandhåndtering, rensning og anvendelse.