Bytræet har brug for følgende 3 elementer i vækstjorden:

  1. Vand skal være tilgængeligt for træets rødder. Dette beskrives som den mængde vand, der ikke kan drænes fra jorden, altså som er bundet kapillært på jordpartiklerne og i jordporerne. Det kaldes markkapaciteten. Herudover er der vand, der er bundet i de helt fine jordpartikler. Dette er ikke tilgængeligt for træet.
  2. Luft er nødvendigt. Rødderne skal bruge ilt for at kunne arbejde optimalt og samtidigt skal det udskilte CO2 kunne luftes ud. Luften udskiftes op til 3 gange i døgnet i naturlige jorde. Derfor skal vækstjorden også have porer der er så store at de ikke fyldes med vand ved markkapaciteten.
  3. Næring er de mineraler og næringssalte træet skal optage for en optimal vækst. Gødningslæren fortæller at dette er afhængigt af pH-værdien i jorden. Denne er optimal omkring pH 6. Det er altid det mindst tilgængelige af næringsstoffer, vand, ilt og luftudskiftning, der sætter grænsen for vækst. Og her er røddernes vækstbetingelser afgørende

Vi er altid klar til at hjælpe med svar på dine spørgsmål – vores erfaring kan vise sig at have flere fordele end du tror.

stil spørgsmål og få et hurtigt svar

Nyheder og spændende information fra Mattle

Tilmeld nyhedsbrev

Click here to add your own text