Jordforbedring og vækstoptimering

Jordforbedring og vækstoptimering, handler om måden vi optimerer plantninger på. Vi arbejder med tilsætning af forskellige forbedringsprodukter til plantebede, hvor eksisterende jordblandinger fra udgravninger kan forbedres på stedet.

Dvs. at der kan tilvælges nogle løsninger der tilgodeser og forbedrer planternes overlevelsesmuligheder på en given lokalitet.

Derudover indeholder denne gruppe, mere specifikke specialblandinger til forskellige formål som f.eks. under det der hedder, rodvenligbefæstelse.

Blandingerne har forskellige egenskaber, alt efter anvendelse, så som ilt under komprimering, vandretention, optimering af huminsyre balancer, vandindhold i forbindelse med LAR-løsninger etc.

For eksempel produktet PERLHUMUS som med sit indhold af Humusstoffer/forbindelser der ofte betragtes, isoleret set, som en slags all-rounder i forhold til jordens omsætning og frigivelse af næringsstoffer. Virkningen kan sammenlignes med aktivt kul, som ofte anvendes i macadam-jorde som f.eks. Stockholmjord.

Trækullet og asken fra svedjebrug og bosættelser gav Amazonas Sorte Jord (Terra Preta) farven og dens mange positive egenskaber.

Trækul og tilsvarende lavet på andre biologiske materialer, derfor navnet Biokul, Aktivt kul eller BioChar (kært barn har mange navne), har en enorm overflade, 1.000-2.000m2/gr er meget almindeligt!

BioChar har en halveringstid på 6.000år, det vil sige at vi ved at anvende BioChar fjerner CO2 fra luften i mange år, i modsætning til Humus (muld) der omsættes kontinuerligt over en kort årrække.

BioChar tilfører vækstmediet øget kapacitet til oplagring af næringsstoffer og vand.

Der skabes plads til gavnlige mikrober som svampe og bakterier der støtter planternes vækst og næringsoptag.

BioChar skal oplades med næring inden brug, da jordens næring ellers vil blive opsuget i BioChar’et.

I forbindelse med træer skal der være opmærksomhed på at pH-værdien med BioChar kan blive hævet betragteligt.

BioChar’s renseeffekt for organiske stoffer nedsættes i takt med opladning af næringsstoffer. (https://www2.mst.dk/udgiv/publikationer/1998/87-7909-126-1/html/indhold.htm)

Vi er altid klar til at hjælpe med svar på dine spørgsmål – vores erfaring kan vise sig at have flere fordele end du tror.

stil spørgsmål og få et hurtigt svar

Nyheder og spændende information fra Mattle

Tilmeld nyhedsbrev

Produkter der kan anvendes til jordforbedring og vækstoptimering